به گزارش «نماینده»، خانواده هشت دیپلمات شهید جمهوری اسلامی ایران که در روز هفدهم مردادماه ۱۳۷۷ در کنسولگری ایران در شهر مزارشریف افغانستان توسط طالبان در کشتاری وحشیانه به درجه شهادت نائل شدند، همزمان با اکران فیلم «مزارشریف» در سینماهای کشور، در نامهای به محمدجواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، از وی درخواست کردند پیگیریهای لازم برای گنجاندن روز شهدای دیپلمات ایران در تقویم ملی ایران را انجام دهد.
این نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر محمدجواد ظریف
وزیر محترم وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم؛
همانگونه که مستحضرید بیش از ١٧ سال از حمله مسلحانه عوامل گروهک طالبان به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر مزارشریف افغانستان و به شهادت رساندن هشت دیپلمات به همراه خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران میگذرد.
پس از کشتار وحشیانهی فرزندان مظلوم جمهوری اسلامی در روز هفدهم مردادماه، از آن پس این روز در تقویم ملی ایران به یاد شهید «محمود صارمی»، خبرنگار حاضر در کنسولگری ایران، توسط شورای فرهنگ عمومی روز خبرنگار نام گرفت. همین هم باعث شد تا در ١٧سال گذشته علیرغم تلاشها و پیگیریهای خانواده شهدای دیپلمات مزارشریف، این فاجعه عملا تحتالشعاع نام روز خبرنگار قرار گیرد و حتی به بهانه شهادت شهید صارمی نیز به این کشتار وحشیانه در رسانهها توجهی نشود.
درحالیکه پرداخت به این موضوع به عنوان یکی از سرفصلهای مهم تاریخ سیاست خارجی جمهوری اسلامی که کشور را تا مرز یک جنگ نیز پیش برد و نشان از زخم کهنهی ایران اسلامی از گروههای تکفیری منطقه بود، از اهمیت بسیاری برای جمهوری اسلامی و دستگاه دیپلماسی آن برخوردار بود.
بنابراین روز ۱۷مرداد بعنوان برگى مهم در تاریخ ایران اسلامی باید به دلایل ذیل علاوه بر روز خبرنگار با نام شهدای دستگاه سیاست خارجه جمهوری اسلامی به ثبت رسد تا حداقل مانع از ادامهی بایکوت این اتفاق مهم در آینده شود:
حمله مسلحانه عوامل گروهک طالبان به سرکنسولگرى جمهورى اسلامى ایران در شهر مزارشریف افغانستان وبه شهادت رساندن هشت دیپلمات و خبرنگار جمهورى اسلامى ایران در ردیف جنایات جنگى و جنایات علیه بشریت قرار مىگیرد و نقض آشکار حقوق بشر و اصول انسانى و قوانین حقوق بینالملل بخصوص کنسواسیون وین راجع به روابط دیپلماتیکـ مصوب ١٩٦١و کنسواسیون وین راجع به کنسولى مصوب ١٩٦٣علیه جمهوری اسلامی ایران است.
حادثه تلخ مزارشریف و شهادت دیپلماتها و خبرنگار کشورمان تنها نقل مظلومیت، شهادت، ایثار، آرمان، اعتقاد و... نیست بلکه یک عبرت تاریخى است و نباید از تاریخ جمهوری اسلامی پاک و فراموش گردد.
حضور مقتدرانه نیروهاى مسلح جمهورى اسلامى ایران در مرزهاى شرقى کشور به جهت تجاوز و تعدى طالبان به حریم امن ایران در کشور افغانستان، آشکارا گواه این مطلب است که نظام مقدس جمهورى اسلامى ایران هیچگونه تحرک و تعرضى را علیه آرمانها، مقدسات و منافع خویش نمىپذیرد.
با شدت گرفتن حضور نیروهای تکفیری در جهان و تبدیل شدن آنها به معضل اصلی منطقه، یادآوری و بازخوانی شهادت مظلومانهی فرزندان رشید جمهوری اسلامی، نشاندهندهی تقابل همیشگی ایران اسلامی با گروههای افراطی و تفکر تکفیری است، پیش و بیش از هر کشور دیگری در جهان.
بنابراین:
بسیار شایسته است روز ١٧مرداد که به واسطه شهادت «شهید محمود صارمی» اختصاصاً روز خبرنگار نامگذاری شده است، به دلیل شهادت ٨ دیپلمات دیگر که همراه با وی در مزارشریف افغانستان مظلومانه به شهادت رسیدند به روز «رسولان انقلاب» (دیپلماتها-خبرنگاران) و یا «سفیران انقلاب» (دیپلماتها-خبرنگاران) و بالاخره به دلیل تقارن اتمام مذاکرات سرنوشتساز هستهای از سوى گروه دیپلماسى جمهوری اسلامی و پوشش خبری بسیار مناسب آن توسط جامعه خبری در ماه مرداد، از١٧مرداد به مدت یک هفته، «هفته دیپلماسى و خبر» نامگذارى شود.
مستحضرید که از این دست تغییرات در گذشته نیز توسط شورای فرهنگ عمومی صورت پذیرفته است. به عنوان مثال تغییر روز هنر انقلاب- همزمان با شهادت شهید آوینی- از ٢٠ فروردین به ٢١ فروردین.
بنابراین به نظر میرسد منطقا در این روز باید به تجلیل از مقام شامخ همه شهیدان و خدمتگذاران خدوم عرصه سیاست و خبر پرداخته شود.
باسپاس و تشکر فراوان از بذل توجه حضرت عالی به خواسته خانواده شهدای دیپلمات مزار شریف.
نظر شما